Ранній столовий сорт. Високоврожайний за умов пророщування. Посухостійкий. Дуже стійкий до всіх видів хвороб та вірусів. Форма бульби округло овальна, шорстка, колір м'якоті світло-жовтий. Дуже стійкий до механічних пошкоджень, висока товарність і дуже добре зберігання бульб. Відмінні смакові якості.
Для отримання високого врожаю дотримуватись при посадці відстані між бульбами 28-30 см, між рядками 75 см.
Надмірне внесення азотних добрив уповільнює строки визрівання і знижує якість зберігання!
Строк визрівання
|
Ранній (II)
|
Кулінарні якості (EAPR)
|
Б переважно з середньою твердою текстурою
|
Стійкість до нематоди
|
Ro1
|
Стійкість до раку картоплі (Synchytr.)
|
1
|
Форма бульби
|
Округло-овальна
|
Глибина залягання вічок
|
Мілка-середня
|
Шкірка
|
Шорсткувата
|
Колір м'якоті
|
Світло-жовтий
|
Врожайність
|
Дуже висока
|
Розмір бульб
|
Дуже великий
|
Споживчі якості
|
Добрі
|
Потемніння після варки
|
Дуже низьке
|
Стійкість:
|
|
Вірус Y (PVY)
Вірус А (PVА)
|
Дуже висока
Дуже висока
|
Згортування листя (PLPV)
|
Дуже висока
|
Парша звичайна (Streptomus scabies)
|
Висока
|
Чорна ніжка (Erwinia scabies)
|
Висока
|
Фітофтороз (Phytophthora infestans)
|
Висока
|
Бура плямистість
|
Висока
|
Потемніння м'якоті
|
Дуже низьке
|
Сприйнятливість до механічних пошкоджень
|
Дуже низька
|
Пророщення
|
Дуже низьке
|
Стан спокою
|
Подовжений
|
Придатність для переробки
|
Середня (чіпси)
|
|