Середньоранній, червоношкірий, високоврожайний сорт. Бульби з відмінним зовнішнім виглядом, розміром від середніх до великих з відмінними кулінарними якостями.
Помірно вимогливий до ґрунтів і вологи. Рекомендовано незначне зменшення (до 10%) внесення азотних добрив. Дещо чутливий до гербіцидів, що вміщують метрибузин (зенкер, лазуріт). Рекомендована щільність – 46000 рослин/га.
Строк визрівання
|
Середньоранній
|
Кулінарні якості (EAPR)
|
Б переважно з середньою твердою текстурою
|
Стійкість до нематоди
|
Ro1+Ro4
|
Стійкість до раку картоплі (Synchytr.)
|
1
|
Форма бульби
|
Подовжено-овальна
|
Глибина залягання вічок
|
Поверхнева
|
Шкірка
|
Гладка, червона, приваблива
|
Колір м'якоті
|
Жовтий
|
Врожайність
|
Висока
|
Розмір бульб
|
Середній, великий
|
Споживчі якості
|
Відмінні
|
Потемніння після варки
|
Дуже низьке
|
Стійкість:
|
|
Вірус Y (PVY)
Вірус А (PVА)
|
Дуже висока
Висока
|
Згортування листя (PLPV)
|
Висока
|
Парша звичайна (Streptomus scabies)
|
Висока
|
Чорна ніжка (Erwinia scabies)
|
Висока
|
Фітофтороз (Phytophthora infestans)
|
Висока
|
Бура плямистість
|
добра
|
Потемніння м'якоті
|
Нема
|
Сприйнятність до механічних пошкоджень
|
Низька
|
Стан спокою
|
Дуже добрий
|
|