Дуже ранній столовий сорт з відмінним смаком. Форма бульби овальна, шкірка гладенька, світло-жовта. Колір м'якоті кремовий. Віддає перевагу середнім і добрим ґрунтам в окультуреному стані з рівномірним забезпеченням водою. Врожайність висока. Відрізняється дружньою віддачею ранньої продукції. Стійкий до стресів. Потребує доброго живлення.
Попереднє пророщування і вирощування під плівкою сприяє дуже ранньому збору врожаю і механічній стійкості шкірки.
Для раннього збирання врожаю відстань між бульбами при посадці має бути 28-30 см, міжряддя 75 см. Для більш пізнього – відстань можна зменшити. Рекомендоване протравлення проти ризоктонії.
Строк визрівання
|
Дуже ранній - ранній (I-II)
|
Кулінарні якості (EAPR)
|
Б переважно з середньою твердою текстурою
|
Стійкість до нематоди
|
Ro1+Ro4
|
Стійкість до раку картоплі (Synchytr.)
|
1
|
Форма бульби
|
Овальна
|
Глибина залягання вічок
|
Мілка
|
Шкірка
|
Гладка
|
Колір м'якоті
|
Жовтий, кремовий
|
Врожайність
|
Висока, раннє бульбоутворення
|
Розмір бульб
|
Великі, вирівняні
|
Споживчі якості
|
Високі
|
Потемніння після варки
|
Низьке
|
Стійкість:
|
|
Вірус Y (PVY)
|
Висока
|
Згортування листя (PLPV)
|
Висока
|
Парша звичайна (Streptomus scabies)
|
Висока
|
Чорна ніжка (Erwinia scabies)
|
Середня
|
Фітофтороз (Phytophthora infestans)
|
Середня
|
Бура плямистість
|
Середня
|
Потемніння м'якоті
|
Нема
|
Сприйнятність до механічних пошкоджень
|
Середня
|
Стан спокою
|
Добрий
|
|